Verslag statutaire vergadering 2023

Een kijkje op de jaarlijkse statutaire vergadering en nieuwjaarsdrink.
Een “statutaire vergadering”, het klinkt nogal gewichtig, zakelijk tot…saai, maar niets was minder waar op vrijdagavond 26 januari 2024. Onze Secretaris, Glenn, opende de zitting met een prachtig in elkaar geknutselde powerpoint. Op en top Glenn, gemoedelijk, losjes, met zijn gat op één van de tafeltjes midden alle aanwezigen, becommentarieerde hij alle activiteiten, festiviteiten en escapades van SPR gedurende het jaar 2023. Alles kwam aan bod, van schietsport gerelateerde foto’s tot leuke en ludieke foto’s tot korte krachtige slogans over de prestaties van al onze schutters. Proficiat Glenn, je hebt ons allemaal verrast met deze mooie aangename intro !
Na de Secretaris kwam de Voorzitter/Penningmeester, Gilbert, aan het woord voor de bespreking van de financiële kant van het reilen en zeilen van SPR. Inkomsten versus uitgaven werden afgemeten en de conclusie was dat SPR het boekjaar 2023 afgesloten heeft met een goede winstmarge. Mooi meegenomen in het vooruitzicht van de verbouwing van de garage tot opwarming/fitnessruimte voor de schutters.
Naar jaarlijkse gewoonte werd de boekhouding van het afgelopen jaar nagezien door 2 leden, Matthias en Daniël. Zij konden mededelen dat de boekingen perfect in orde waren en gaven dan ook een pluim aan de penningmeester.
Tijd voor een break en een drankje. Ondertussen hadden alle aanwezige actieve leden hun
stembriefjes in de box gedeponeerd. Vier bestuursleden moesten herkozen worden. Na het tellen van de stemmen werden Gilbert, Glenn, Lorenzo en Jan die elk meer dan 2/3 van de stemmen behaalden opnieuw voor 4 jaar verkozen. Proficiat !
Steven, onze commissaris, was de volgende aan de beurt. Niets blijft hetzelfde in het leven zo ook de statuten van een VZW. Begin er maar aan, lezen, herlezen, vergelijken, aanpassen, incalculeren, in één woord een volledige update. Geen leuk werk maar Steven heeft zich erin vast gebeten en doorgebeten. Ken je de slogan : No sweat, no glory? Een exemplaar van de aangepaste statuten en reglementen van inwendige orde liggen ter inzage in het clublokaal.
De allerlaatste stuiptrekking van de statutaire vergadering : Wie heeft nog vragen ? Het was niet echt een spervuur maar er werden toch een aantal salvo’s afgevuurd. Alle bestuursleden deden hun best om zo goed en zo kwaad als mogelijk de vragen te beantwoorden.
De vergadering werd afgesloten, hoog tijd voor een verfrissende, sprankelende nieuwjaarsdrink vergezeld van Tattie’s lekker belegde broodjes. Nog eventjes gezellig keuvelen en op naar het volgende boekjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *