Verslag van een leuke 2-daagse BOA

5-6 November, een weekend waar veel schutters naar uitkeken. Het Belgisch kampioenschap in Waregem. SInt-Pieters-Roos zakte naar goede gewoonte met een mooie delegatie af naar het evenement. De sfeer opsnuiven, de standen gaan bekijken, wat is er nieuw op de markt? Verlanglijstjes van materiaal werden genoteerd en waarschijnlijk naar Sinterklaas of de Kerstman gestuurd. Onze jongste schutters waren onder de indruk maar naargelang hun wedstrijd eraan kwam de rust zelve. Uiterlijk toch, vanbinnen klopte het hart waarschijnlijk iets sneller dan normaal. Het bestuur en supporters stonden hun bij met raad en daad, de laatste tips en trucs en vooral 1 boodschap voor de wedstrijd: GENIET ERVAN!!! Voor iedere schutter is er een eerste BOA en ook ik weet nog hoe overweldigend het kan zijn om daar tussen 75 andere schutters te staan, ver weg van je gezellige club met 6 (nu 12) banen. De jeugd genoot zichtbaar van de belangstelling en deden het heel goed.

Ondertussen waren 2 opgelegde schutters (Dirk Clement en Danny Verdickt) bezig met hun wedstrijd. Het niveau lag heel hoog en het was nagelbijten tot het laatste schot om dan snel te kijken naar het eindresultaat. Dirk Clement viel in de prijzen en behaalde een bronzen medaille!!!

Op naar de junior dames. Chloé en Sofie zetten hun beste beentje voor. Chloé behaalde 559,4 en Sofie behaalde 597,3 en een plaats in de finale. Ze eindigde op de 5e plaats is de finale.

Den Daan en Ine waren vervolgens aan de beurt. Beiden schoten een mooie kwalificatie en mochten zich klaarmaken voor een spannende finale. En nagelbijters waren het zeker. Na een sterke finale behaalde Ine de 4e plaats (net geen medaille) Maar mooie prestatie!

Daan in de finale is altijd spannend. Ook deze keer stelde hij niet teleur al had hij wat last van koude vingers. Daan behaalde brons na een mooie finale!

Op zondag waren Valerie en Frédéric aan de beurt. Geen vuurdoop voor hen maar sterke tegenstanders. Valerie behaalde 507 en Frédéric plaatste zich met 551 voor de finale.

Ook hier was het een nagelbijter. Het kwam op het laatste schot aan voor een bronzen medaille. Helaas net niet voor Frédéric maar toch een dikke procficiat!

En last but not least. Een dikke merci voor de supporters en het bestuur voor de inzet, vervoer, wapenonderhoud en ambiance.

#WEARESPR