Sint-Pieters-Roos goes biathlon!!!

Op 3 september 2022 zijn we met een delegatie van Sint Pieters Roos een uitdaging aan gegaan, we gingen lopen en schieten combineren.

Voor deze uitdaging gingen we ten raadde bij Gilbert Hoef onze voorzitter om ons het liggend schieten aan te leren. Hoe we schiettechnisch te werk moesten gaan dat wisten we gelukkig al, maar de houding was toch wel nieuw. Gilbert leerde ons de knepen van het vak via de extra trainingen “liggend schieten” .

We waren initieel met 9 schutters maar door een blessure moest Daniel Michiels forfait geven. Dirk Clement voelde zich zo in vorm dat hij zowel individueel als in duo heeft meegedaan. Daarnaast bestond de ploeg van Sint Pieters Roos nog uit 4 duo’s.

·         Sofie Vanneste en Emiel Petrus

·          Jesse Dumont en Jordan Dumont

·          Jonah Deprez en Dirk Clement

·         Valerie Willems  en  ikzelf (Sabine)

Het was al een heel avontuur om de plaats van het gebeuren te vinden. Na even zoeken en navragen kwamen we op het terrein terecht. Ik wist toen nog niet dat dit de rode draad van de dag zou gaan worden.

Toen we met alle duo’s van de club aankwamen was Dirk al met zijn individuele reeks gestart.  Ter info, een individuele wedstrijd bestaat uit 4 keer 2 km lopen en 3 keer met een luchtdrukkarabijn (Hammerli) op 10 meter een 5 tal kleppen dicht schieten. Dirk haalde de finish na ongeveer een uur lopen en hij haalde maar liefst een 9 tal kleppen neer. Proficiat Dirk.

Tijdens de wedstrijd van Dirk konden de ander deelnemers het liggend schieten ook al even proberen.

Toen volgde het startschot voor de duo’s. Sofie en Emiel waren het snelste duo van Sint Pieters Roos. Ze eindigden  na 3 loopbeurten en 2 schietbeurten als 2de  ten opzichte van alle andere deelnemende duo’s. Proficiat Sofie en Emiel.

Het 2de  duo van Sint Pieters Roos die finishte waren de broers Jesse en Jordan met daaropvolgend Jonah en Dirk. Proficiat.

Ikzelf en Valerie dat is een ander verhaal. De eerste ronde en de eerste schietbeurt dat verliep nog vlot. Maar toen waren we letterlijk de weg kwijt. We hadden een pijltje gemist, daardoor deden we een aantal extra kilometers. Altijd dat ietsje meer hé :-). De supports van Sint Pieters Roos (Dominiek, Nathalie, Ann en Faye) waren ons  al als vermist persoon aan het opgeven.

We moesten de weg uiteindelijk vragen om terug bij de finish te komen. Het voornaamste is we hebben met zijn allen de eindmeet gehaald.

Moe en voldaan hebben we de dag afgesloten met een toast op Sint Pieters Roos. Ons team is zeker en vast opgevallen daar in Herentals.

Op naar een volgende biatlon.

Met sportieve groetjes Sabine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *