Opletten met medicatie…….

Beste leden,

Iedereen heeft het wel eens voor, beetje ziek , verkouden, verstopte neus, astma etc… Meestal grijpt men dan naar simpele medicatie zoals een pilletje, spray of puffer. Wees echter alert en check toch eens de medicatie die u neemt voor uw kwaal. In dit olympisch (winter) jaar zullen dopingcontroles steeds vaker voorkomen, zowel op grote wedstrijden als in clubverband.

Wie sport moet weten waar de lijn ligt

Probeer dus zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn wat de inname van bepaalde medicijnen tot gevolg kan hebben. Hieronder vind je de link naar de dopinglijn waar je ieder geneesmiddel kan ingeven en waar je onmiddellijk kan zien of dit mag of niet. Sommige geneesmiddelen mogen gebruikt worden mits voorlegging van een attest.

Alle info vind je op volgende link: www.dopinglijn.be

Meer info kan je ook verkrijgen in de club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *