SPR schiet met scherp in Nieuwpoort !

 

Related image

OP BEZOEK BIJ

Image result for nieuwpoortse wapen

Zaterdag 13/01 19u00 “bijna” iedereen is op tijd in Nieuwpoort aangekomen om kennis te maken met het schieten met vuurwapens. We werden hartelijk ontvangen en kregen de eerste richtlijnen in de bar. Na het invullen van de obligatoire documenten zakten we af naar de eerste (ondergrondse) verdieping. In de 25m stand kregen we de mogelijkheid om te schieten met revolver en pistool. Iedere schutter kreeg een persoonlijke begeleider bij zich. SAFETY FIRST is ook hier eerste prioriteit.

 

 

 

 

 

 

 

Het was eventjes wennen aan het gewicht van de wapens en de trekkracht die we op de trekker moesten uitoefenen. Dit maakte het mikken geen sinecure. Sommige deden het meteen heel goed, anderen iets minder. De oor bescherming was geen overbodige luxe en de terugslag viel goed mee zodat de volgende reeksen voor vele mensen er wat beter uitzagen. Na de 25 meter verhuisden we naar de 50m. Hier was een karabijn in een Benchrest opgesteld. Dit was het fijnere werk. Bijregelen kon langs alle kanten en was duidelijk nodig na ieder schot. Heel wat schutters slaagden erin enkele/meerdere tienen te schieten.

Ervaring loont dus. Als afsluiter werd er nog wat nagepraat en iets genuttigd. De mensen van NWS kregen een bedankwoord voor de schitterende ontvangst en begeleiding.

Deze mensen leggen hun hart en ziel in hun club, net zoals ook SPR dit doet. RESPECT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *